23 dec. 2009
POVESTEA CRACIUNULUI
De-a lungul timpului s-au spus si s-au scris zeci de povesti despre cum a luat nastere Craciunul, pe mine m-a impresionat cel mai mult urmatoarea :
Potrivit unei legende, în urmă cu mai bine de 2.000 de ani, un om bogat, dar vestit pentru zgârcenia sa, pe nume Crăciun, era proprietarul staulului aflat la marginea Bethleemului, în care s-a născut Iisus Hristos.
Cu puţin înainte să-l nască pe Mântuitor, Fecioara Maria s-a oprit la casa acestuia, căutând un adăpost pentru noapte.
Cum avarul Crăciun era plecat, Crăciuneasa, soţia lui, i-a deschis uşa Fecioarei şi i-a spus că îi este frică să o primească în casă pentru că soţul său e cam iute la mânie şi nu vrea să-i iasă din vorbă.
Atunci, Fecioara Maria a rugat-o pe Crăciuneasă să o lase măcar să înnopteze în grajd. În cele din urmă, femeia a cedat. S-a gândit că soţul său va veni târziu acasă, frânt de oboseală, şi nu-şi va da seama că peste noapte, în grajdul său, lângă dobitoace, a stat o străină.
MINUNEA DIN STAUL
La scurt timp după ce a ajuns în grajd, Maica Domnului a fost cuprinsă de durerile facerii. Avea nevoie de ajutor, iar Crăciuneasa nu a ezitat şi a moşit pruncul. Crăciun venise acasă şi cum nevasta lui îşi tot făcea de lucru prin staul, a intrat la bănuieli. Aşa a aflat că soţia lui a primit peste noapte o femeie străină şi a şi ajutat-o la naştere. Furios, i-a tăiat mâinile consoartei cu o bardă.
Numai că Maica Domnului a văzut ce s-a petrecut. A luat mâinile Crăciunesei, le-a pus sub faşa pruncului Iisus, iar apoi, spune legenda, i le-a pus la loc, iar acestea s-au făcut mai frumoase ca înainte.
Odată minunea înfăptuită, Crăciun a căzut în genunchi şi i-a cerut iertare Maicii Domnului. Dar aceasta i-a spus că va primi iertarea numai şi numai dacă va posti câte şase săptămâni în fiecare an, înainte de naşterea Lui Iisus si le va face cadouri copiilor in ajunul nasterii Domnului.
VA DORESC TUTUROR S-AVETI PARTE DE UN CRACIUN CAT MAI FERICIT , ALATURI DE CEI DRAGI!
20 dec. 2009
TRASEE DE COSMAR
Coşmarul întoarcerii echipei naţionale de handbal a României din China, pe ruta Suzhou-Shanghai-Milano-Praga-Bucureşti, a ţinut două nopţi şi o zi, de parcă cineva ar fi vrut să le pedepsească pe fete pentru clasarea abia pe locul opt la Campionatul Mondial.
Ora 0.50, iar pe Aeroportul Henri Coandă, la sosiri internaţionale, puhoi de lume priveşte obsesiv panoul electronic al curselor întârziate cu orele din cauza condiţiilor meteo vitrege de pe întregul continent. Handbalistele nu apar însă din alt motiv: “inspiraţia” federaţiei de specialitate, care le-a trimis pe un traseu halucinant, delegaţia din China ocolind de la Milano prin Praga, pentru a ajunge la Bucureşti.
Pe deasupra, ca “premiu”, fetele s-au ales şi cu o escală de zece ore în capitala cehă, din cauza ratării primei legături spre ţară. În sfârşit, anunţul izbăvitor: Cursa Tarom de la Praga a aterizat! Mai trece însă o oră în cap până când sportivele îşi iau în primire bagajele şi ies pe poarta aeroportului. Per total, peste 30 de la decolarea din Shanghai! “Am ajuns greu.
«La omul sărac, nici boii nu trag»
(TITREZA ZIARUL LIBERTATEA).
Deobicei sportivii trec prin astfel de experiente neplacute. Oare cine se face vinovat de faptul ca cei care merg sa reprezinte Romania, la competitiile internationale de mare anvergura sau se intorc in tara dupa ce au concurat, primesc astfel de "cadouri" neplacute constand in stat prin aeroport ore in sir , trasee incredibil de obositoare ...?
Poate ca FEDERATIILE SPORTIVE ar trebuii sa-si dea mai mult interesul fata de aceste mici-mari amanunte care contribuie la bunul mers al performantei sportive. Sunt de inteles si dansii ca doar incearca sa faca in asa fel incat sa fie profitul cat mai mare pentru buzunarele dumnealor , le pasa ca saracii sportivi ajung obositi la destinatii ?! Si mai vreti si performante deosebite asa-i ?!
Nu de mult si Lotul National de Box feminin a trecut printr-o astfel de experienta. Pugilistele romane au mers la Campionatul European , ce s-a desfasurat in Ucraina,pe un traseu incredibil Bucuresti-Varsovia( unde au trebuit sa stea vreo 5 ore)- Kiev ajungand la destinatie dupa 12 ore. A doua zi bineinteles ca a inceput competitia si oboseala s-a resimtit la fetele care au avut ghinionul sa boxeze in prima zi. Spre final am reusit sa ne mobilizam si sa obtinem rezultate deosebite, o medalie de aur si trei de bronz. "Durerea mare" a venit cand a trebuit sa ne intoarcem in tara pe acelasi traseu dar cu o mica modificare , nu mai aveam de stat 5 ore in aeroportul din Varsovia ci 8 ore, asta datorita cui ? Din fericire liderul echipei , Sandu Stelian, a inchiriat un microbuz pentru toata echipa si astfel am reusit sa ajungem mult mai repede acasa decat ne-am fi asteptat.
14 dec. 2009
SEMIFINALA RATATA IN ULTIMA SECUNDA !
Echipa feminină de handbal feminin a României a ratat calificarea în semifinalele Campionatului Mondial din China, după ce a pierdut partida cu Spania, scor 25-26, în ultima secundă a meciului.Pacat pentru ca fetele au facut senzatie la meciurile disputate cu Chile (51-17),Japonia (37-28), Ungaria(31-25) castigand la diferenta mare de scor,iar in fata Norvegiei pierzand la un singur punct diferenta (28-27).
La pauza meciului cu Spania scorul a fost de 12-14, România începând repriza a doua în inferioritate.Cu trei minute înainte de final fetele lui Radu Voinea conduceau cu scorul de 25-23,in ultimul minut al meciului scorul era egal 25-25 dar faptul ca Maria Tivadar a fost eliminata in ultimele minute ale meciului, a făcut ca Spania să marcheze de trei ori consecutiv, ultimul gol, cel care a adus victoria, a venit chiar în ultima secundă a meciului.
România - Spania 25-26 (12-14)
Marcatoarele României în meciul cu Spania: Amariei (6), Neagu (5), Maier (5), Stanca (3), Nechita (2), Vădineanu (2), Lecuşanu (2).
La ultimele editii ale CM, Romania a castigat argint in Rusia (2005) si locul IV in Franta(2007).
Noi, cei de acasa, va sustinem in continuare si chiar daca nu s-a putut mai mult, va iubim si va tinem pumnii !
3 dec. 2009
MARIAN DRAGULESCU MINTIT CU NERUSINARE!
Nemulţumit de faptul că nu şi-au onorat promisiunea de a-i da apartamentul pe care îl merita, gimnastul Marian Drăgulescu (28 de ani) spune că şefii de la Ministerul de Interne s-au folosit de imaginea sa.
Marian Drăgulescu, dublu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale de gimnastică, este foarte supărat pe Ministerul de Interne. În urmă cu câteva săptămâni, autorităţile anunţau, printr-un comunicat oficial, că, pentru rezultate sportive deosebite, Marian Drăgulescu se va alege cu un apartament. Numai că zilele trec şi promisiunea este departe de a se concretiza. Sportivul a intrat în panică şi a făcut mai multe memorii la care nu a primit drept răspuns decât amânări. Mai mult, Drăgulescu este convins că cei de la minister s-au folosit de imaginea lui.
“Mă simt înşelat şi jignit. Mi se promite pentru a nu ştiu câta oară că mi se va da şi mie un apartament. Numai promisiuni. Cred că au făcut-o pentru că era campanie electorală. Oare nu merit şi eu un apartament pentru rezultatele mele, aşa cum au primit şi alţi sportivi? Este discriminare. Mai ales că pentru a opta oară am fost numit sportivul anului în România, am fost de două ori cel mai bun gimnast din lume şi sunt nominalizat la titlul de sportivul deceniului”, a izbucnit Marian Drăgulescu, care a făcut memoriu inclusiv la Preşedinţie.
Rusine sa va fie !
29 nov. 2009
MISTER KO L-A SPULBERAT PE ANDRADES
Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial IBF, categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins prin KO in repriza a patra pe Librado Andrade. Romanul a dominat categoric disputa de la Colisee Pepsi din Quebec, spulberand astfel orice urma de indoiala in legatura cu partida castigata la puncte pe 24 octombrie 2008.
Asteptata de o tara intreaga, partida de la Quebec a fost una la discretia romanului, campionul dovedindu-si suprematia in doar patru reprize. Andrade a sperat multe de la aceasta disputa, dar marea sa realizare a fost sa reziste patru runde contra lui Mister KO.
Demn de mentionat este faptul ca Librado Andrade nu pierduse niciodata prin KO pana la a doua intalnire cu Lucian Bute, care l-a doborat in repriza a patra dupa ce i-a administrat un upercut de stanga la corp.
Lucian Bute - campion mondial IBF, categoria supermijlocie, si-a pastrat centura deja de patru ori
Bursa pugilistului: 1 milion de dolari
Palmares la profesionisti: 25 de victorii (20 prin KO), 0 egaluri si 0 infrangeri.
S-a nascut pe 28 februarie 1980 (Pechia - Galati) si are 1.88m si 76.2 kg
Antrenor: Stephane Larouche
Librado Andrade (Mexic) - challenge la titlul mondial IBF si la titlul mondial WBC (a pierdut cu Bute - de doua ori - si cu danezul Mikkel Kessler)
Busa pugilistului: 200.000 de dolari
Palmares la profesionism: 28 de victorii (21 prin KO) si trei infrangeri (din care una prin KO suferita in fata lui Lucian Bute)
S-a nascut pe 2 septembrie 1978 la Guanajuato (Mexic)
Antrenor: Howard Grant.
27 nov. 2009
CAMPIONATUL MONDIAL DE HALTERE
Baietii nostrii ne-au reprezentat cu succes la Campionatul Mondial de haltere ce se desfasoara inca in orasul Goyang din Coreea de Sud , astfel obtinand ,o medalie de argint la stilul smuls prin Ninel Minculescu 69 Kg, si una de bronz prin Valeriu Calancea 94 Kg la stilul aruncat.
Vicecampion european la aceeaşi categorie (69 Kg ), Miculescu a reuşit să se claseze pe locul 2, după ce a ridicat 155 de kilograme, în timp ce ocupantul primului loc, chinezul Liao Hui, a ridicat 160 de kilograme. Medalia de bronz a fost adjudecată de armeanul Arakel Mirzoyan, cu 154 de kilograme.
Calancea a obţinut bronzul după ce a ridicat 211 kg, el ratând la 218 kg.
Sportivul român a fost devansat de Vladimir Sedov (Kazahstan), locul doi, aurul fiind câştigat de Kim Seong-Jong, din Coreea de Sud.
La stilul smuls, Calancea a ratat toate cele trei încercări.
Felicitari baieti !
10 nov. 2009
S-A MAI STINS O STEA !
A PLECAT INTR-O LUME MAI BUNA
" S-a stins din viata, unul dintre cei mai iubiti oameni din Romania , omul care mai avea multe de spus si de aratat, omul care a pus atata pasiune in tot ceea ce a facut, omul care ne-a bucurat privirile si sufletele de fiecare data cand a urcat pe scena teatrului, omul care ne-a incantat auzul cu vocea lui formidabila , omul care ...reprezenta bucuria sufletelor noastre. Poate ca Dumnezeu avea nevoie de maestru Dinica langa El sa-L incante asa cum ne-a incantat pe noi de-a lungul anilor."
Din pacate maestru Gheorghe Dinică a decedat marţi, 10 noiembrie 2009, ora 13:00 , în urma unui stop cardiac sub ventilaţie, cu toate că timp de treizeci de minute s-au efectuat manevre de resuscitare. Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe, insuficienţă cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienţă renală cronică acutizată, hemofiltrare continuă, insuficienţă respiratorie acută cu suport ventilator, disfuncţie digestivă cu ileus dinamic, disfuncţie hepatică cu sindrom de colestaza, deficit sinteză hepatică, disfuncţie hematologică în remisie. [1] Este înmormântat pe Aleea Artiştilor, din cimitirul Bellu, din Capitală.
8 nov. 2009
CAMPIONII ROMANIEI
Campionatul European de Box Feminin pentru Senioare, ce s-a desfasurat in orasul Nikolaev (Ucraina), a fost un succes deplin pentru sportivele conduse de antrenorii Adrian si Mihaela Lacatus.
In ciuda conditiilor aprige , de transport , cazare si masa, fetele au reusit sa se mobilizeze si sa obtina rezultate deosebite : 1 medalie de aur prin Turcin Luminita ( categ. 81 kg ), 3 de bronz, cucerite de Duta Steluta (categ. 46 kg), Ion Lidia (48 Kg) si Chis Raluca (+ 81 Kg).
LOTUL ROMANIEI, DE BOX FEMININ ,CARE S-A DEPLASAT LA CAMPIONATUL EUROPEAN:
Duta Steluta 46kg
Ion Lidia 48kg
Timofte Diana 51kg
Dinca Gabriela 57 kg
Navacioiu Iulia 64kg
Rosu Larisa 69kg
Vlad Anca 75kg
Turcin Luminita 81kg
Chis Raluca +81kg
Desi au trecut aproximativ doua luni de cand fetele au ajuns in tara, inca se pot plange de faptul ca nu si-au primit primele pentru medaliile obtinute la Campionatul European din Ucraina , singura satisfactie ,pe care au avut-o pana acum, a fost cantonamentul de refacere ce s-a desfasurat la Cheile Gradistei ( pentru acest lucru trebuie sa-i multumim domnului Obreja) . Chiar daca acest sport a devenit unul olimpic, nu se observa nicio schimbare in plan financiar , poate ca legislatia aceea idioata ar trebui schimbata , nu credeti?!
Medaliile pe care sportivii romani le aduc de la competitiile majore internationale sunt din ce in ce mai rare, iar cei care le aduc raman cam in toate cazurile doar cu gloria, munca de zi cu cu care pregateste urcarea pe podium, toate acestea fiindu-le rasplatite cu sume de bani simbolice.
STIE CINEVA CA:
- Lotul de canotaj, care deşi are două echipaje campioane continentale, sportivele sale sunt retribuite cu doar 400 de lei pe lună. Salariul maxim poate ajunge la 700 de lei, totul sub formă de indemnizaţie de la federaţia de canotaj ?
- Constantin Popovici, sportiv aflat in Top 10 mondial la sarituri in apa, acesta se antreneaza pe bureti ?
- Luminita Turcin a devenit campioana europeana de box amatori la categoria 81 Kg ,castiga 7 milioane de lei vechi indemnizatie de efort pe luna ?
- Atletii de la clubul "Unirea" Focsani, care ajunsesera sa simuleze sariturile cu prajina, deoarece clubul nu era dotat nici cu prajini, nici cu saltele. "Din acest motiv, prajinarii care nu doborau recorduri decat in imaginatie isi rupeau oasele pe cimentul din sala daca nu nimereau groapa de nisip si participau la competitii oficiale doar cu numele, pentru ca la probele de sarituri nu aveau obiectul muncii sau le era frica sa execute sariturile" ? scria ziarul Cotidianul.
- O fetita din Bacau, multipla campioana nationala si campioana europeana la karate si-a scos la licitatie medaliile, pentru a putea participa in continuare la competitii, deoarece clubul nu mai avea resurse financiare pentru a o sustine ?
- Partia de sanie si bob din Sinaia a fost amenajata intre anii 1974 si 1976, iar de atunci ministerul nu a mai bagat niciun ban pentru intretinerea ei, iar concursurile au fost sistate pentru a nu se intampla vreo nenorocire?
- Patinatorii de la Clubul Sportiv Scolar din Sibiu sunt nevoiti sa inlocuiasca patinele cu role sau cu simulatoare, fiindca in judet nu există niciun patinoar, iar antrenamentele campionilor din canotaj au loc pe lacul Snagov, printre salupe si ape reziduale?
- Canotoarea Georgeta Andrunache, medaliata cu aur, i-a promis premierului Tariceanu ca nu se va mai retrage din viata sportiva si va participa si la Olimpiada de la Londra, daca Guvernul va sprijini constructia unei piste olimpice de canotaj si a ramas cu promisiunile, la fel ca poloistii, carora li se fagaduisera bazine in toate orasele mari ale tarii ?
Raspunsul, cred ca majoritatea il cunoasteti ...