7 ian. 2010

VACANTA DE VIS LA PARIS

De curand m-am intors din ce-a mai frumoasa vacanta de iarna din viata mea, ce s-a desfasurat pe parcursul a noua zile, in cel mai frumos oras din lume si anume Paris.
Au fost zile obositoare dar deosebit de placute.
Am uitat sa mentionez ca acest sejur ne-a fost oferit de conducerea FRB ca si rasplata pentru rezultatele deosebite obtinute la Campionatul European din UKR. Asa ca am pornit spre Orasul Luminilor alaturi de colegele mele : Duta Steluta , Ion Lidia, Hosu Adriana si de cei doi coordonatori ai Lotului Olimpic de BoX Feminin Adrian si Mihaela Lacatus.

Gata cu introducerea , sa trecem la cuprins...:))

In prima zi de "cercetare" ne-am hotarat sa mergem sa vizitam, intr-o mica plimbare
de vreo 6 ore, Arcul de Triumf, am mers pe Champs Elysees unde am intrat pe la cateva magazine apoi ne-am continuat drumul spre podul lui Alexandru al III-lea iar spre seara am mers la turnul Eiffel reusind sa prindem spectacolul de lumini ce se aprind pe intregul turn.



A doua zi am mers la Galeriile Lafaiet, care erau in apropierea hotelului la care am fost cazati, dupa care am luat-o usor la pas catre Pantheon, in interiorul caruia era o expozitie cu Nasterea Domnului, apoi am ajuns la Louvre ,dupa aproximativ doua ore si un pic, din pacate n-am reusit sa intram pt. ca era foarte multa lume si am renuntat indreptandu-ne cu pasi mici si repezi catre Notre Dame, am facut cateva poze dupa care ne-am urcat intr-un taxi si ne-am intors la hotel, asta dupa vreo 7 ore de mers pe jos si de "cascat gura" la minunatele constructii frantuzesti.
Seara am mers la Basilica Sacre Coeur, care m-a impreionat prin maretia sa , si unde mai pui ca de pe varful dealului unde era asezata se mai vedea si panorama orasului...asa ca am ramas profund impresionata. De acolo ne-am gandit ca ar fi pacat sa nu dam o tura si pe la Cabaretul Mulin Rouge, ca doar este vestit in toata lumea, si chiar are de ce sa fie.




A treia zi a fost ce-a mai frumoasa din viata mea si spun asta pentru ca am mers la Disneyland. Am mers pana acolo cu trenul , am ajuns cam intr-o ora si ceva. Ne-am cumparat biletele de la intrare in parc , au costat 65 de eur,si apoi a inceput aventura...Ne-am dat in mountain rous, ne-am plimbat cu tot felul de trenulete, vaporase,"nave spatiale". Cel mai mult m-a impresionat Casa Bantuita,am ramas uimita cat de departe poate sa mearga imaginatia si ingeniozitatea omului.
Am asistat si la spectacolul lui Mike Mouse si prietenii lui, poze cu ei n-am putut sa fac pt. ca erau pre multi copii la rand si mi-a fost jena sa ma bag peste ei.
A fost o zi incrdibila, practic n-am suficiente cuvinte pentru a descrie frumusetea acelui loc, parca m-as fi aflat intr-o lume a povestilor.
Ne-am luat la revedere de la Disneyland si personajele lui mirifice la la ora opt seara.

Si iata ca a venit a patra zi, una speciala deoarece seara a trebuit sa ne luam ramas bun de la anul 2009 si sa-l intampinam cu bratele deschise pe 2010. Asa ca ne-
am luat rochitele pe noi , ne-am facut frumusele, nu ca n-am fi noi deobicei, si am pornit spre a ne imbarca pe vaporasul unde ne-am petrecut minunata seara de revelion. Am pornit intr-o plimbare romantica pe raul Sena, mangaiati fiind de atmosfera fastuasa care ne inconjura, am servit tot felul de mancaruri frantuzesti deosebite, bauturi fine , muzica buna . Ce mai, a fost seara perfecta.

>


In urmatoarele zile, ce-au mai ramas, am mai vizitat Opera din Paris, am fost la cumparaturi si intr-una din seri am mers si la un Club Disco unde am intalnit toate natiile de tineri , foarte de treaba, distractivi si cu mult bun simt.

Cam asa s-a desfasurat , in mare, minunata mea vacanta de iarna.
Poate ca anul acesta, daca vom obtine rezultate bune la Campionatul Mondial, si vom fi fete cuminti , o sa mai primim astfel de cadouri !!!