7 ian. 2010

VACANTA DE VIS LA PARIS

De curand m-am intors din ce-a mai frumoasa vacanta de iarna din viata mea, ce s-a desfasurat pe parcursul a noua zile, in cel mai frumos oras din lume si anume Paris.
Au fost zile obositoare dar deosebit de placute.
Am uitat sa mentionez ca acest sejur ne-a fost oferit de conducerea FRB ca si rasplata pentru rezultatele deosebite obtinute la Campionatul European din UKR. Asa ca am pornit spre Orasul Luminilor alaturi de colegele mele : Duta Steluta , Ion Lidia, Hosu Adriana si de cei doi coordonatori ai Lotului Olimpic de BoX Feminin Adrian si Mihaela Lacatus.

Gata cu introducerea , sa trecem la cuprins...:))

In prima zi de "cercetare" ne-am hotarat sa mergem sa vizitam, intr-o mica plimbare
de vreo 6 ore, Arcul de Triumf, am mers pe Champs Elysees unde am intrat pe la cateva magazine apoi ne-am continuat drumul spre podul lui Alexandru al III-lea iar spre seara am mers la turnul Eiffel reusind sa prindem spectacolul de lumini ce se aprind pe intregul turn.



A doua zi am mers la Galeriile Lafaiet, care erau in apropierea hotelului la care am fost cazati, dupa care am luat-o usor la pas catre Pantheon, in interiorul caruia era o expozitie cu Nasterea Domnului, apoi am ajuns la Louvre ,dupa aproximativ doua ore si un pic, din pacate n-am reusit sa intram pt. ca era foarte multa lume si am renuntat indreptandu-ne cu pasi mici si repezi catre Notre Dame, am facut cateva poze dupa care ne-am urcat intr-un taxi si ne-am intors la hotel, asta dupa vreo 7 ore de mers pe jos si de "cascat gura" la minunatele constructii frantuzesti.
Seara am mers la Basilica Sacre Coeur, care m-a impreionat prin maretia sa , si unde mai pui ca de pe varful dealului unde era asezata se mai vedea si panorama orasului...asa ca am ramas profund impresionata. De acolo ne-am gandit ca ar fi pacat sa nu dam o tura si pe la Cabaretul Mulin Rouge, ca doar este vestit in toata lumea, si chiar are de ce sa fie.




A treia zi a fost ce-a mai frumoasa din viata mea si spun asta pentru ca am mers la Disneyland. Am mers pana acolo cu trenul , am ajuns cam intr-o ora si ceva. Ne-am cumparat biletele de la intrare in parc , au costat 65 de eur,si apoi a inceput aventura...Ne-am dat in mountain rous, ne-am plimbat cu tot felul de trenulete, vaporase,"nave spatiale". Cel mai mult m-a impresionat Casa Bantuita,am ramas uimita cat de departe poate sa mearga imaginatia si ingeniozitatea omului.
Am asistat si la spectacolul lui Mike Mouse si prietenii lui, poze cu ei n-am putut sa fac pt. ca erau pre multi copii la rand si mi-a fost jena sa ma bag peste ei.
A fost o zi incrdibila, practic n-am suficiente cuvinte pentru a descrie frumusetea acelui loc, parca m-as fi aflat intr-o lume a povestilor.
Ne-am luat la revedere de la Disneyland si personajele lui mirifice la la ora opt seara.

Si iata ca a venit a patra zi, una speciala deoarece seara a trebuit sa ne luam ramas bun de la anul 2009 si sa-l intampinam cu bratele deschise pe 2010. Asa ca ne-
am luat rochitele pe noi , ne-am facut frumusele, nu ca n-am fi noi deobicei, si am pornit spre a ne imbarca pe vaporasul unde ne-am petrecut minunata seara de revelion. Am pornit intr-o plimbare romantica pe raul Sena, mangaiati fiind de atmosfera fastuasa care ne inconjura, am servit tot felul de mancaruri frantuzesti deosebite, bauturi fine , muzica buna . Ce mai, a fost seara perfecta.

>


In urmatoarele zile, ce-au mai ramas, am mai vizitat Opera din Paris, am fost la cumparaturi si intr-una din seri am mers si la un Club Disco unde am intalnit toate natiile de tineri , foarte de treaba, distractivi si cu mult bun simt.

Cam asa s-a desfasurat , in mare, minunata mea vacanta de iarna.
Poate ca anul acesta, daca vom obtine rezultate bune la Campionatul Mondial, si vom fi fete cuminti , o sa mai primim astfel de cadouri !!!

4 comentarii:

Anonim spunea...

ce mi-as fi dorit si eu o vacanta la PARIS.... :)

adi_coto spunea...

Apropo,cum e vremea la Paris?In Le Monde scrie ca e frig!

Ce norocosi sunt toti sportivii
Ca fac turism peste hotare,
Dar asta o spun doar naivii
Nu stiu de munca si sudoare!

Bogdan BURHAN spunea...

Bravo, Luminiţa! Felicitări şi succes în continuare!

Madalin Popescu spunea...

ce mai faci mai colega....? te plimbi peste tot....si te mai vaiti ca e grea viata de sportiv...? :P
noroc ca ti-ai facut blog ca altfel nu mai reuseam sa dau de tine.
am dat si eu din graseala peste blogg-ul tau in timp ce navigam debusolat pe net.
am citit o parte din ce ai scris aici dar nu prea mult ca, dupa cum stii, nu prea imi place mie sa citesc. :D
la cat ai scris aici , si felul in care ai scris cred ca trebuia sa te faci scriitoare nu sportiva.
asta e adresa mea de e-mail : madalin_popescu85@yahoo.com
felicitari pentru rezultatele obtinute si mult succes in continuare!!!