8 nov. 2009

CAMPIONII ROMANIEI



Campionatul European de Box Feminin pentru Senioare, ce s-a desfasurat in orasul Nikolaev (Ucraina), a fost un succes deplin pentru sportivele conduse de antrenorii Adrian si Mihaela Lacatus.
In ciuda conditiilor aprige , de transport , cazare si masa, fetele au reusit sa se mobilizeze si sa obtina rezultate deosebite : 1 medalie de aur prin Turcin Luminita ( categ. 81 kg ), 3 de bronz, cucerite de Duta Steluta (categ. 46 kg), Ion Lidia (48 Kg) si Chis Raluca (+ 81 Kg).

LOTUL ROMANIEI, DE BOX FEMININ ,CARE S-A DEPLASAT LA CAMPIONATUL EUROPEAN:

Duta Steluta 46kg
Ion Lidia 48kg
Timofte Diana 51kg
Dinca Gabriela 57 kg
Navacioiu Iulia 64kg
Rosu Larisa 69kg
Vlad Anca 75kg
Turcin Luminita 81kg
Chis Raluca +81kg

Desi au trecut aproximativ doua luni de cand fetele au ajuns in tara, inca se pot plange de faptul ca nu si-au primit primele pentru medaliile obtinute la Campionatul European din Ucraina , singura satisfactie ,pe care au avut-o pana acum, a fost cantonamentul de refacere ce s-a desfasurat la Cheile Gradistei ( pentru acest lucru trebuie sa-i multumim domnului Obreja) . Chiar daca acest sport a devenit unul olimpic, nu se observa nicio schimbare in plan financiar , poate ca legislatia aceea idioata ar trebui schimbata , nu credeti?!

Medaliile pe care sportivii romani le aduc de la competitiile majore internationale sunt din ce in ce mai rare, iar cei care le aduc raman cam in toate cazurile doar cu gloria, munca de zi cu cu care pregateste urcarea pe podium, toate acestea fiindu-le rasplatite cu sume de bani simbolice.


STIE CINEVA CA:
  • Lotul de canotaj, care deşi are două echipaje campioane continentale, sportivele sale sunt retribuite cu doar 400 de lei pe lună. Salariul maxim poate ajunge la 700 de lei, totul sub formă de indemnizaţie de la federaţia de canotaj ?
  • Constantin Popovici, sportiv aflat in Top 10 mondial la sarituri in apa, acesta se antreneaza pe bureti ?
  • Luminita Turcin a devenit campioana europeana de box amatori la categoria 81 Kg ,castiga 7 milioane de lei vechi indemnizatie de efort pe luna ?

  • Atletii de la clubul "Unirea" Focsani, care ajunsesera sa simuleze sariturile cu prajina, deoarece clubul nu era dotat nici cu prajini, nici cu saltele. "Din acest motiv, prajinarii care nu doborau recorduri decat in imaginatie isi rupeau oasele pe cimentul din sala daca nu nimereau groapa de nisip si participau la competitii oficiale doar cu numele, pentru ca la probele de sarituri nu aveau obiectul muncii sau le era frica sa execute sariturile" ? scria ziarul Cotidianul.
  • O fetita din Bacau, multipla campioana nationala si campioana europeana la karate si-a scos la licitatie medaliile, pentru a putea participa in continuare la competitii, deoarece clubul nu mai avea resurse financiare pentru a o sustine ?
  • Partia de sanie si bob din Sinaia a fost amenajata intre anii 1974 si 1976, iar de atunci ministerul nu a mai bagat niciun ban pentru intretinerea ei, iar concursurile au fost sistate pentru a nu se intampla vreo nenorocire?
  • Patinatorii de la Clubul Sportiv Scolar din Sibiu sunt nevoiti sa inlocuiasca patinele cu role sau cu simulatoare, fiindca in judet nu există niciun patinoar, iar antrenamentele campionilor din canotaj au loc pe lacul Snagov, printre salupe si ape reziduale?
  • Canotoarea Georgeta Andrunache, medaliata cu aur, i-a promis premierului Tariceanu ca nu se va mai retrage din viata sportiva si va participa si la Olimpiada de la Londra, daca Guvernul va sprijini constructia unei piste olimpice de canotaj si a ramas cu promisiunile, la fel ca poloistii, carora li se fagaduisera bazine in toate orasele mari ale tarii ?
V-ati intrebat oare vreodata de ce marile talente ( in orice domeniu) parasesc aceasta tara?
Raspunsul, cred ca majoritatea il cunoasteti ...

2 comentarii:

Anonim spunea...

E-he un blog de campioana... bv si bafta in cele mai cool postari pe acest blog.... CAMPION BLOGGER :)

adi_coto spunea...

Bani la sport s-au alocat
La stadioane, piste si bazine,
Dar la final s-a constatat:
Au aparut doar vile si piscine!

Te lupti pentru medalii
Te antrenezi o viata,
Si asta-i recompensa?
Ca sa le vinzi la piata?

Ps:O SA FIE BINE!!!